Монументът св. Георги Победоносец в Поморие ще бъде обграден от алеи и кътове за отдих

16:28, 22 окт 15 / Общество 25 189 Topnovini
И днес продължава работата по издигането на монумента на свети Георги Победоносец в Поморие, съобщиха от Общината. Тежката бронзова композиция бе успешно транспортирана до града ни и дейностите по нейното инсталиране започнаха на 21.10.2015 г., непосредствено след пристигането й. 

Основните елементи на фигурата бяха позиционирани върху бетоновия постамент още вчера. Днес предстои монтирането на кръста и копието и поставянето на патинирано покритие.

Скулптурата на светеца се изгражда в зелената площ пред източната ограда на Манастир „Св. Георги” и отличната й видимост е осигурена от всички страни. Величието на монумента ще бъде подчертано и чрез облагородяване на пространството около него.

От двете страни на паметника ще се изградят алеи - подходи, настлани с павета, а „зелената ограда” на манастира ще бъде освежена с нови иглолистни дървета и ниски широколистни храсти. Предвидено е ново лед осветление и три къта с пейки за сядане, които да приютяват както поклонниците в манастира, така и туристи, дошли, за да се насладят на респектиращата скулптура на свети Георги Победоносец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!