Външно обяви имената на пострадалите при пожара в Гуденсберг добруджанци

16:07, 22 окт 15 / Общество 25 181 Шрифт:
Topnovini
Областният управител на Добрич д-р Маргарита Новоселска получи информация от МВнР за пострадалите българи в Германия. Потвърден е броят на пострадалите българи - 11. От тях 10 са от област Добрич. Потвърдено е, че извършените и предстоящите операции, са от травматологичен характер и няма опасност за живота на пациентите.

По информация на полицията в гр. Хомберг от тази сутрин, разследването на пожара ще приключи окончателно в средата на следващата седмица. Работи се по различни версии за възникванетo на пожара, като не се изключва нито една от следните три. Едната версия е за технически проблем, свързан с дефектен кабел на пералната машина в мазето. Другата вероятност е за непредумишлен палеж (изхвърлена цигара), а третата е за умишлен палеж (свободен достъп до сградата). Счита се, че причината е от технически характер.

Установена е самоличността на Недялка Райчева Алексиева, с адресна регистрация в с. Крушари. Тя е била на амбулантно лечение и е изписана.

Сред тежко пострадалите, настанени в клиника в Касел, е била Султанка Северинова Сергеева от Добрич, която е изписана вчера. Росица Димитрова Радева от Варна е оперирана между 19 и 20 октомври. Предстои нова операция следващата седмица. Очаква се да остане в болницата между 10 и 14 дни. На Петър Митанов Стоянов от Добрич му предстои операция следващата седмица. Стелян Галинов Митев от Добрич е със съмнения за интоксикация, последните резултати от кръвните изследвания са в норма. Предстои операция следващата седмица. Очаква се да остане в болницата между 10 и 14 дни. Севдалина Зоркова Стойчева от Добрич се намира в университетската клиника в гр. Гьотинген, в интензивно отделение.

Потвърдено бе, че извършените и предстоящите операции са от травматологичен характер и няма опасност за живота на пациентите.

Консулство-Франкфурт продължава да поддържа връзка с полицията на гр. Хомберг (Frau Friebe)“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама