Осъдиха варненка за кражба на ток

16:00, 22 окт 15 / Крими 25 172 Topnovini
37-годишна варненка бе осъдена от Районния съд за кражба на ток. В съдебна зала жената постигна споразумение с прокуратурата и призна вината си за неправомерното присъединяване към мрежата на енергийния доставчик, с което е създала  условия за непълно отчитане на употребената енергия. С одобреното споразумение, на подсъдимата бе наложено наказание от 6 месеца пробация при двете задължителни мерки - регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител.

Престъплението е извършено през есента на миналатан година. На 11 септември миналата година, служители на енергийния доставчик били извикани на адрес в квартал Чайка, поради възникнала авария и спиране на електрозахранването за цял вход от жилищен блок. 

При проверката те установили наличие на нагар в главното табло, вследствие на неправомерно свързване чрез клема и кабел към един от апартаментите. Самото жилище било с демонтиран преди време електромер, заради неплащане на сметки за електрическа енергия. Ден по-късно, на 12.09.2014 г. при поредно спиране на захранването в същия вход и проверка на главното табло, специалистите установили отново неправомерно присъединяване, направено по идентичен начин като предишния ден и с кабел,  позволяващ в жилището на подсъдимата да се използва безотчетна енергия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!