4 причини да се гласува с № 4 за общинските съветници на ПК „Екогласност“ в община Хасково

13:59, 22 окт 15 / Политика 25 166 Шрифт:
Topnovini
Убеден съм, че никой не подлага на съмнение, че „Екогласност“, като наследник на славния Комитет за екологична защита на Русе, е бялата лястовица на промяната в България.Когато през пролетта на 1990 г. аз и моите съидейници основавахме  Политически клуб „Екогласност“, не бяхме  дисиденти, а преди всичко хора с осъзнато чувство на отговорност. Смея да твърдя, че останахме такива и досега , посветени изцяло на  каузата по опазване на българската природа и здравето на хората.Това не означава, че сме абстрактни еколози, които се интересуват единствено от глобалното затопляне и популацията на делфини, лалугери и какви ли не още твари. Нас ни вълнува преди всичко какво се случва с българските граждани, независимо от техните етнически, религиозни и партийни различия. Затова  се включихме отговорно в подготовката на изборите за органи на местно самоуправление. Избори, от които зависи съдбата на много хораи  в община Хасково.

Като съветници от бъдещия Общински съвет Хасково, ние представителите на Политически клуб“Екогласност“   ще настояваме за  поне четири промени, които ще допринесат за „излекуване“ на местното самоуправление в общината.

На първо място - директно излъчване на  всяко заседание на общински съвет и постоянните му комисии, както и  директно излъчване на всеки общински търг и обществена поръчка. Това за нас е пътят към прозрачното управление, оттам елиминиране на корупцията и подобряване на инвестиционния климат. Чрез директните предавания ще се засили и  гражданския контрол. С други думи, ако броят на съветниците в  Общинския съвет е 41, гражданите да бъдат най-важния, 42-я съветник.

На второ място - да отпадане възнаграждението на общинските съветници. Убеден съм, че тези, които милеят за състоянието на хасковлии, ще изпълняват задълженията си и без заплащане.

На трето място -  намаляване на местните данъци и такси, в т.ч. намаляване таксите за детските градини  и такса битови отпадъци.

На четвърто място - мораториум върху продажбата и застрояването на зелените площи.

Наясно сме, че ще реализираме своите намерения, ако гласоподавателите ни подкрепят, гласувайки за нас с №4  в интегралната бюлетина.

Ние, представителите на партия Политически клуб „Екогласност“ сме  убедени, че богатството на една община не е само културното и социално разнообразие, но и смелостта на неговите жители.Затова се обръщамекъм всички хасковлии, които са радетели за прозрачно и достойно управление да се освободят от страха и не позволят Общинския съвет и Общинската администрация   да управляват повече с диктат. Повече от ясно е, че община Хасково се нуждае от промяна!Всичко друго е  ще бъде досегашен авторитаризъм и гавра с мнението и достойнството на хасковлии.

С цялото си уважение се обръщаме към гласоподавателите на общината да подкрепят  Политически клуб “Екогласност“, като гласуват за листата съветници  с № 4 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама