Калфин се отказа от преференциалните осигурителни прагове за тютюневата индустрия

11:51, 22 окт 15 / Политика 25 175 Topnovini
Социалният министър Ивайло Калфин се отказа от намерението си да предложи по-ниски осигурителни прагове за тютюневата индустрия, съобщи министерството на труда и социалната политика.

Това е станало по молба на премиера Бойко Борисов. „След разговор с министър-председателя и по негова молба ще променя първоначалното си предложение и ще внеса вариант, в който минималните осигурителни вноски във всички икономически дейности се увеличават с еднакъв размер – 7.5%“, посочва Калфин в изявлението си.

Той уточнява, че предложението му за преференциални осигурителни прагове е било направено на принципна основа, след анализ на проведените преговори между синдикати и работодатели и на икономическите показатели на секторите.

„От представената логика е очевидно, че предложението ми беше направено на принципна основа, след анализ на проведените преговори между синдикати и работодатели и на икономическите показатели на секторите в които е имало диалог, но не и крайно споразумение“, заявява Калфин.

„Като министър в българското правителство, аз съм убеден, че принципите не трябва да се променят, в зависимост от това кой е собственик или има интереси в тютюнева фабрика, ВЕИ или пенсионен фонд. Принципите и законите са за всички. А що се отнася до предполаганите съмнения за фаворизиране на добре известен политик, ще напомня, че АБВ беше създадено именно като реакция на подобни задкулисни маневри и в защита на прозрачността и равното прилагане на правилата. Това е мое дълбоко разбиране и нямам никакво намерение да се отклонявам от него.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!