Три нови зали във Факултета по дентална медицина на МУ в Пловдив

10:39, 22 окт 15 25 167 Topnovini
Три нови зали за студентите по дентална медицина на Медицинския университет ще бъдат официално открити днес от 16,30 ч. във Факултета по дентална медицина (ФДМ). Те ще бъдат оборудвани с най-нова техника и ще разполагат с 42 места за симулационно, практическо обучение на бъдещите доктори.

Тържествено събрание пък ще започне от 17 ч. в най-модерната аудитория аула "Магна".

 Събитията са част от отбелязването през тази седмица на 45-годишнината от основаването на Факултета по дентална медицина. Академично обръщение по повод тържественото честване направи ректорът, чл.-кор. проф. Стефан Костянев, дмн, като акцентира върху най-важните постижения в 45-годишната история на пловдивския ФДМ.

На 23-24 октомври в аула "Магна" ще се проведат юбилейна научна сесия „45 години ФДМ“ и стоматологични демонстрации на участниците от Факултета по дентална медицина–Пловдив.

По покана на декана на факултета–проф. д-р Георги Тодоров, дм, като почетен гост ще присъства Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, както и деканите на денталните факултети от София и Варна и гост-лектори от Израел, Турция, Македония, Гърция, Великобритания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!