Петокласници от Червен бряг ще учат как се събират веществени доказателства в Полицейска академия

09:33, 22 окт 15 25 211 Шрифт:
Topnovini
На 21 октомври 2015 година от 14 часа в СОУ „Д-р Петър Берон“ в град Червен бряг ще бъде открито детско полицейско управление. Това съобщиха от полицията и припомниха, че детски полицейски академии вече са създадени в Плевен и с. Милковица.

Целта на програмата е учениците, забавлявайки се да научат как да опазят своя живот и този на приятелите си, да се справят с различни ситуации на улицата и в училище, да работят в екип, да изпитват уважение и толерантност към чуждото мнение.

През настоящата учебна година, децата ще имат занимания по безопасност на движение, лична защита с главен инструктор от ОДМВР-Плевен, запознаване с дейността на полицията, оказване на първа помощ, защита от бедствия, събиране на следи и веществени доказателства, запознаване с християнските празници.

Учениците от 5”а” клас на училището, които са изявили желание да участват като доброволци в Детското полицейско управление ще положат клетва, част от Етичния кодекс на Детското полицейско управление, в която ще обещаят: Да уважават и защитават хората; Да познават и спазват законите и да не се примиряват с нарушенията; Да се грижат за своята безопасност и тази на другите; Да носят отговорност за своите постъпки; Да развиват уменията си, да овладяват гнева и страха, да бъдат вежливи и добронамерени; Да познават своите права и задължения; Да отстояват правата си, без да засягат правата на другите; Да не отминават зов за помощ и винаги да бъдат готови да помагат на хора в беда; Да допринасят за приятелството и партньорството в детския полицейски екип; Да вярват в себе си и никога да не се предават.

На мероприятието ще присъстват началникът на РУМВР Червен бряг, служители от сектор „Охранителна полиция“ и инспектор от детска педагогическа стая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.