Продължава мащабната реконструкция на парк „Н. Габровски“ във В. Търново

07:52, 22 окт 15 / Общество 25 192 Шрифт:
Topnovini
В напреднала фаза са голяма част от извършваните строително- ремонтни дейности в южната част на парк „Никола Габровски“. Те са част от реализацията на мащабния проект „Велико Търново – зелена и достъпна Балканска столица на културният туризъм“.

В парка се работи по реконструкция на детска площадка, изграждане ограда и поливна система, ремонт на съществуваща тоалетна с външно ВиК” , изграждане на игрище за футбол с изкуствена тревна настилка, пейки и 4 метрова ограда, реконструкция на алейна мрежа - каменна настилка, изграждане на детска площадка - със съоръженията и ударо поглъщаща настилка , автоматична поливна система.

Общите инвестиции в подобряване на парковата среда и изграждащите се съоръжения е  423300,66 лв.

Изградена е основата, монтирани са столовете за публиката и оградата на спортния терен, който се изгражда в близост до улица „Магистрална“. Предстои полагането на изкуствената настилка.

След нейното монтиране парк „Никола Габровски“ ще има едно от най-модерните и добре оборудвани мини игрища във Велико Търново.

Усилено се работи по реконструкция на цялата алейна мрежа в тази част на парка. Вече са изградени голяма част от алеите. 

Върху солидна основа са изградени алеи от каменни плочи с широка фуга. Напредват дейностите и по изграждане на автоматичната поливна система на парка, която ще позволи по-добро напояване и поддържане на зелените площи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама