Русенската библиотека е домакин на среща-разговор с Галя и Христо Маджарови

06:40, 22 окт 15 / Общество 25 157 Шрифт:
Topnovini
"Сцена за европейска култура - Русе” и Регионална библиотека „Любен Каравелов” - Русе организират среща-разговор с Галя и Христо Маджарови. В рамките на инициативата ще бъде представена новата книга на Галя Маджарова – „Кабала. Традицията - Атлантида, Тракия, Европа”. При срещата си с русенската публика акад. Христо Маджаров ще говори за скритите страници от българската история.

Събитието ще се проведе днес, 22 октомври, от 17.30 часа в зала „Изкуство“ на Регионална библиотека „Любен Каравелов”.

Галя Маджарова е утвърдено име на лектор и писател-езотерик. Чрез синтезно и новаторско мислене тя хвърля светлина върху историята на човечеството, върху пътя на езотеричните учения и показва ролята на българите в тях. Уникалното в книгата „Кабала. Традицията - Атлантида, Тракия, Европа” е разкриването на дълго пазената тайна - Българската Кабала.

Авторката проследява нишката на традицията в Кабала от Атлантида, през Тракия, Мала Азия и Европа. Направени са съответствия между понятията в различните школи по Кабала (Еврейска и Западна), съобщават още от РБ "Любен Каравелов".

Христо Маджаров е роден във Варна, където работи дълги години като учител. От ранна възраст има духовни опитности и интерес към езотеричните науки. В младостта му съдбата го отвежда в Школата на Беинса Дуно на “Изгрева” в София.

Там се запознава с ученици на Учителя, което определя по-нататъшната му житейска траектория. В момента пише по темата за Учението на Беинса Дуно и езотеризма на 20 век в световен план.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама