Назначиха 25 временно изпълняващи длъжността кметове в Сливенска община

16:19, 21 окт 15 / Общество 25 193 Шрифт:
Topnovini
Заместник областният управител на  Сливен Камен Костов издаде заповеди за назначаването на временно изпълняващи длъжността кмет на Община Сливен и на 24 кметове на кметства в Сливенска община.

Законът за местното самоуправление и местната администрация дава право на Общинския съвет да избира временно изпълняващ длъжността кмет на община, кмет на район или кмет на кметство в 7- дневен срок преди края на мандата, когато титулярите са регистрирани като кандидати за местните избори.

До настоящият момент Общински съвет Сливен не е приел такива решения и на основание чл. 42, ал. 8 от ЗМСМА временно изпълняващ длъжността кмет на община, кмет на район или кмет на кметство, се назначава от областния управител.

За Община Сливен заместник кметът г-н Румен Андонов е назначен за временно изпълняващ длъжността кмет на Община Сливен. Другите населени места, в които са назначени временно изпълняващи длъжността са гр. Кермен и селата Бяла, Блатец, Гергевец, Глуфишево, Глушник, Горно Александрово, Градско, Желю войвода, Злати войвода, Калояново, Камен, Крушаре, Мечкарево, Младово, Новачево, Самуилово, Селиминово, Скобелево, Сотиря, Стара река, Трапоклово, Чинтулово.

Временно изпълняващите длъжността кметове ще изпълняват възложените им функции за срок до полагане на клетва от новоизбраните кметове на предстоящите местни избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама