Борисов се скара на Калфин, тютюнопроизводителите няма да правят изключение

14:24, 21 окт 15 / Политика 25 247 Шрифт:
Topnovini
Изключението, което се прави за осигурителните прагове на тютюнопроизводителите, няма да бъде прието. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти преди началото на конгреса на Европейската народна партия (ЕНП), който се провежда в Мадрид, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Снощи съм се скарал на вицепремиера Калфин, след като разбрах за осигурителните прагове и изключението, което се прави за тютюнопроизводителите. Така че това няма да бъде прието. Това го гарантирам“, увери Борисов.

Той изрази надежда друг път, когато има подобни желания или анонси в публичното пространство, да бъде уведомяван.

Според Борисов по този начин поема пасиви, за които изобщо не е знаел.

По думите му двамата с министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин имат прекрасни отношения и въпросните текстове ще бъдат премахнати.

Министър-председателят коментира и темата с мигрантската криза към Европа, като обясни, че е частично доволен от резултатите, които бяха постигнати на последния Съвет на лидерите в Брюксел.

„Може да се продължи и по-нататък с по-решителни действия. Тези хора трябва да бъдат настанявани някъде и да се действа бързо за подписване на реадмисия с държавите, в които могат да се върнат обратно“, посочи Борисов.

Според него е притеснително, че в момента малка част от задържаните в България мигранти са бежанци от Сирия.

„На нашата граница задържаме преди всичко афганистанци, пакистанци, което няма нищо общо с войната в Сирия. Това ме притеснява повече. Това са все млади хора, които са били в Иран, в Ирак, на други места, и сега влизат организирано - само мъже. Така че сме много нащрек в тази област“, заяви българският премиер.

Бойко Борисов подчерта, че не се ли спре вътре войната и не се ли намерят решения за този свят, нищо добро не ни очаква.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама