Германските власти предадоха на българската прокуратура извършител на грабеж и убийство в Завет

13:51, 21 окт 15 / Крими 25 246 Шрифт:
Topnovini
Германските власти предадоха на българската прокуратура Владислав Филков за  провеждане на наказателно преследване срещу него за грабеж, придружен с убийство, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Филков е предаден на прокуратурата на 21 октомври 2015 г. в резултат на действията на Международния отдел на Върховна касационна прокуратура и Окръжна прокуратура – Разград.

Окръжна прокуратура – Разград, провежда разследване на грабеж на мобилен телефон, марка „Нокиа”, и 220 лева, придружен с убийството на 75-годишния Николай Димитров от гр. Завет. Престъплението е извършено на 25 декември в дома на мъжа в гр. Завет. Тялото на починалия бе открито на 22 февруари 2015 г. във водоем в покрайнините на града.

В хода на разследването са събрани доказателства, уличаващи  Владислав Филков  като извършител на престъплението.  

На 12 март 2015 г. Владислав Филков е привлечен като обвиняем в негово отсъствие, тъй като се е намирал в Германия. От Окръжна прокуратура в Разград е издадена европейска заповед за неговото задържане и предаване с цел провеждане на наказателно преследване.

Европейската заповед е изпълнена на 24 юни 2015 г. и Филков е задържан от  германските власти. С решение на Апелационния съд в Берлин от 7 октомври  2015 г. е допуснато предаването на лицето на българските власти.

Окръжна прокуратура в Разград ще предяви на Владислав Филков постановлението за привличането му като обвиняем и ще внесе искане до съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама