Условна присъда и 5 бона глоба за варненец, отглеждал марихуана

13:50, 21 окт 15 / Крими 25 134 Шрифт:
Topnovini
Варненският окръжен съд одобри споразумение между Окръжна прокуратура Варна и 27-годишния Мартин Манолов от Варна за държане на 20.99 грама марихуана и 0,11 гр. амфетамин и кофеин без надлежно разрешително, с цел разпространение. 

Деянието е извършено виновно, при форма на вината - пряк умисъл, е записано в споразумението. Определеното наказание е "Лишаване от свобода " за срок от 3 години, отложено с 5-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 5 000 лева. 

Подсъдимият се призна за виновен и декларира пред съда, че разбира последиците от споразумението и доброволно го подписва. В периода от месец февруари 2014 г. до 21.06.2014 г. Манолов отглеждал 15 растения от рода на конопа в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Общата стойност на намерените високорискови вещества е 355,14 лв. 

Иззетите наркотици и помощни средства за производство се отнемат в полза на държавата и ще бъдат унищожени. След одобряване на споразумението от ВОС то влиза в сила незабавно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама