Възможно е повишение в нивата на реките от Дунавски регион

12:12, 21 окт 15 / Общество 25 219 Шрифт:
Topnovini
В района на Дунавски басейн днес и утре са възможни повишения на водните нива в следствие на прогнозираните валежи на реките: Тимок, Видбол, Арчар, Лом, Огоста, Искър, Вит, Осъм, Янтра, съобщават от „Басейнова дирекция“ в Плевен.

На 23.10 се възможни повишения и на водните нива на р. Руесенски Лом и Добруджанските реки. Моделът за водосбора на р. Искър прогнозира, че водните количества на 21, 22 и 23.10 ще са около и над средната многогодишна стойност. От утре ще започне покачване на водните нива на реките във водосбора.

По-значително покачване на водните нива ще има на реките във водосбора над яз. „Панчарево“. Водните количества ще бъдат под прага за внимание. Моделът за водосбора на р. Янтра прогнозира, че на 21, 21 и 23.10 водните количества ще са около и над средната многогодишна стойност, но под прага за внимание.

Моделът за водосбора на р. Русенски Лом прогнозира, че в долното течение на реката на 21, 22, 23 водното количество ще бъде около и под средно многогодишната стойност, а на 24.10 – над нея. През следващите 3-4 дни се очакват повишения на нивата, като по-значителни ще са на 23.10 в горните части на водосбора, а на 24.10 в долните части. Водните количества ще бъдат под прага за внимание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама