Три фирми искат да чистят шуменските села срещу 2.8 млн. лв.

14:45, 20 окт 15 / Общество 25 175 Topnovini
Три фирми кандидатстват по обявената от Община Шумен обществена поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване в 26-те села на Общината.

Сред кандидатите, по реда на подадените оферти, са Консорциум „Шумен клинър” ДЗЗД – София, „Технокар” ЕООД – Варна и „Титан – БКС” ООД – Шумен. Общата стойност на поръчката е 2,828 млн. лв. Срокът за който ще бъде сключен договора с избраната фирма е 5 години.

Вчера комисия, с председател Тодор Илиев, на открито заседание направи проверка на постъпилите документи по допустимост.

На заседанието присъстваха представители и на трите фирми, участващи в конкурса. На следващо открито заседание ще бъдат отворени и оповестени ценовите предложения на кандидатите.

Общият срок за определяне на изпълнител на поръчката е 60 дни от отварянето на офертите.

Дейностите, заложени в поръчката, включват събиране на битови отпадъци, поддържане на чистотата около съдовете за смет в радиус от два метра, извозване на боклука до сепарираща инсталация. При условие, че тя не може да приема отпадъците те ще се депонират на сметището в кв. “Дивдядово”.

Изпълнителят на поръчката трябва да снабди селата от общината с общо 913 контейнера тип “Бобър” с вместимост 1.1 кубикчески метра. Съдовете трябва да са годни за употреба, нови или рециклирани и дезинфекцирани, с добър външен вид, без дефекти, счупвания или липсващи елементи, обозначени със стикер с наименованието и данни за контакт с почистващата фирма.

В периода от април до октомври боклукът ще се събира четири пъти месечно, а между ноември и март два пъти месечно.

Topnovini.bg припомня, че след обявяването на поръчката през август общинските съветници от две политически сили излязоха с декларация против нея, с аргумента, че процедурата е спорна и ще ощети жителите на общината.

Впоследствие кметството промени съотношението на двата критерия за избор на оферта. В началото  техническата готовност на фирмата имаше превес над предлаганата цена при избор на оферта, а в новия вариант администрацията изравни тежестта на двата критерия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!