Откриват Научноизследователски институт във варненски университет

11:00, 20 окт 15 / Общество 25 229 Topnovini
Постановление за откриване на Научноизследователски институт в структурата на Икономическия университет във Варна е прието от Министерски съвет. Предложението за това е на Академичния съвет на висшето училище. Институтът е изследователско звено, което ще обединява по-малки научни звена – Центърът за изследване и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии, Центърът за социални изследвания, Изследователският център по глобализация и преки чуждестранни инвестиции, Центърът за иновации и развитие и Центърът за финансови изследвания и развитие. 

Като стратегически цели на института се определят насочването на научните изследвания към значими икономически и социални проблеми, укрепване на връзката университет – бизнес, активизиране участието на академичния състав на висшето училище в национални и международни научни програми и изследвания.

Чрез създаването на института в структурата на Икономическия университет – Варна, ще се организира по нов начин научноизследователската дейност, за да се отговори на изискванията на динамично развиващите се социално-икономически отношения и на ключови документи като Стратегията за развитие на висшето образование в Република България за периода 2014-2020 г. и Националната стратегия за развитие на научните изследвания 2020.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!