Над 550 семейства от Добрич кандидатстваха за помощи за първокласници

09:18, 20 окт 15 / Общество 25 157 Шрифт:
Topnovini
В срока за подаване на молби за подпомагане на семействата на първокласници за учебната 2015/2016 г. в Добрич са подадени 559 молби.  Размерът на помощта е 250 лева. Издадените заповеди за отпускане на помощта са 528. Отказите са 8 , a останалите са в процес на обработка.

Целта на помощта е да бъдат покрити част от разходите в началото на учебната година. Право на тази помощ имат семейства, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище и средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди подаване на молба-декларацията е по-нисък или равен на 350 лева. Този доходен критерий не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейство на роднини или близки.

Молбите се подават по постоянен адрес, след записване на детето в първи клас. Помощта се възстановява, ако детето не постъпи в училище. Помощта за първокласници е в размер на 250 лева от 2013 г. Крайният срок за подаване на молби в дирекциите «Социално подпомагане» бе 15 октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама