Издават удостоверения за гласуване на предстоящите избори

06:43, 20 окт 15 / Общество 25 127 Шрифт:
Topnovini
В седмицата преди произвеждането на изборите и на националния референдум е създадена необходимата организация гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Това съобщават от пресцентъра на ОД на МВР в Разград.

При условие, че гражданите вече са подали заявление за нова лична карта, то нейното издаване ще бъде ускорено. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 23 октомври, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо гражданите лично да подадат искане в Областната дирекция на МВР и РУ при ОДМВР от днес до 24 октомври от 08.30 ч. до 17.30 ч. Удостоверения ще се издават и в деня на изборите - 25 октомври от 08.00 ч. до 18.00 ч.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за гласуване в изборния ден и за произвеждания национален референдум, се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на заявителя. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко Районно управление и ОДМВР, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес. От дирекцията уточняват, че документ за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

При провеждане на втори тур на избори за общински съветници и за кметове ще се издават нови удостоверения от 27 октомври по аналогични начин и време.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.