Столични измамници се сдобиха с условни присъди във Варна

18:06, 19 окт 15 / Крими 25 185 Шрифт:
Topnovini
Варненският окръжен съд (ВОС) призна Илия Власев, на 42 години, и Венцислав Величков, на 39 години, за виновни в съучастие и като съизвършители в използването на технически средства, предназначени за придобиване на информация за съдържанието на платежни инструменти. Присъдата е две години лишаване от свобода, отложени с 3-годишен изпитателен срок, съобщиха от пресслужбата на първоинстанционната магистратура. 

В съда бе доказано, че на 10 юли 2012-а година Величков и Власев поставили две технически средства на банкомат под ресторант в курорта "Златни пясъци". Първото устройство било модифицирано копие на част от декоративен елемент от банкомат. На него били монтирани цифрово аудио- и видеозаписващо устройство с миниатюрна камера и захранващи акумулатори, предназначено да придобива видеоинформация за ПИН кодове на банковите карти. Второто устройство било модифицирано копие на четящо устройство за магнитни карти от банкомати, предназначено да снема и записва информация за самите платежни магнитни карти.

След като монтирали устройствата на банкомата, Власев и Величков седнали на две различни пейки срещу ресторанта, за да наблюдават тегленето на пари. Банкоматът бил ползван от множество лица, бе установено от свидетелски показания. Власев периодично отивал до банкомата, за да проверява дали поставените устройства се намират все още там. За да не будят подозрение действията му, всеки път той симулирал, че поставя банкова карта в банкомата.

Двамата подсъдими са от София, с множество регистрации на криминални прояви. Присъдата на ВОС може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама