Русенски клуб обра медалите на Балканското първенство по У-шу в Бургас

16:40, 19 окт 15 / Спорт 25 178 Topnovini
На 17 и 18 октовмри 2015 в град Бургас в спортна зала „Младост“ се проведе второто Балканско първенство по У-Шу под егидата на Европейската Федерация по У-Шу и Балканската Регионална Федерация по У-шу. В първенството участваха повече от 100 спортисти – от България, Сърбия и Румъния.

Русенският клуб „Движение за хармонично развитие – България“(BMST-Bulgaria) е бил най-титулуваният, като завоюва общо 23 медала, от които 13 златни,  7 сребърни и 3 бронзови, съобщават участниците в първенството. С представянето си  клубът допринесе България да спечели първото място в първенството. На второ място остана отборът на Румъния и на трето Сърбия.

В рамките на форума на 17 октомври се състоя гала вечер на Българската Федерация по У-шу. Там председателят на федерацията Стефан Колев  награди с приз за първо място „Спортист на годината на БФУ, Традиционни стилове 2015“ Дай Сифу Теодор Недев и второ място „Спортист на годината на БФУ, Традиционни стилове 2015“  Цветомир Колев, които са европейски шампиони за 2015.

Това състезание, заедно с Републиканското първенство в Русе, Европейското първенство в Стара загора и Персийската купа в Техеран, Иран се явяват част от цикъла  на подготовка за най-големия световен форум по У-Шу за 2015 – Световното първенство, което ще се проведе през ноември в Джакарта, Индонезия. Русе и България ще бъдат представени от най-титулуваният състезател  по У-шу на България за 2015 Дай Сифу Теодор Недев.

На своето последно заседание Управителният съвет на БФУ взе решение да удостои град Русе и екипа на BMST-Bulgaria – за положените усилия и постигнатите отлични резултати - с правото на домакинство на Републиканските първенства по Спортно У-Шу, Вътрешни стилове и Сан Да(свободни двубои на арена) през месец март 2016 година, както и с домакинството на Балканската купа по У-шу през  месец октомври 2016 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!