Спортни игрища на Тракийския университет откри министър Кралев

15:52, 19 окт 15 / Спорт 25 178 Topnovini
Нови игрища за футбол и тенис на корт в базата на Тракийския университет в Стара Загора откри днес спортният министър Красен Кралев. Те са изградени с близо 200 хил. лв. осигурени от Министерство на младежта и спорта, и 39 хил лв. средства на Университета.

 „До година-две мисля, че ще можем да генерираме средства, с които да започне изграждане на нови спортни салони и зали в училищата и университетите”, съобщи Красен Кралев.  "Имаме програма за изграждане на спортни зали и салони в училищата и университетите", добави министърът. Той обаче запази подробностите за програмата за пресконференция във вторник, която ще даде съвместно с министъра на здравеопазването д-р Петър Москов. Тогава ще обясни и откъде ще дойде финансирането за 700 нови салони.

"Имаме близо 2700 училища,  в 300  от които въобще няма зали за спорт, а 433 ползват различни пригодени помещения, които не са подходящи за активни занимания", обясни Кралев. По думите му развиването както на училищния, така и универститетския спорт са негови приоритети. "Ще има промяна в закона, който ще позволи да се даде нов статут на академичните клубове и да им се даде възможност за финансиране", каза още спортният министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!