Поход срещу трафика на хора събра десетки младежи в Сливен

12:02, 19 окт 15 / Общество 25 178 Шрифт:
Topnovini
Десетки младежи от Сливен се включиха в „Поход за свободата”, по повод 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора. Проявата се организира от Местната комисия за борба с трафика на хора.

Глобалното събитие се проведе в над 40 града в целия свят и хиляди хора застанаха зад каузата за борба със съвременното робство – трафика на хора.

С походът се популяризира новата денонощна, безплатна за страната и Европейския съюз, напълно анонимна Национална телефонна линия срещу трафик на хора – 080020100.

Трафикът на хора е сериозно престъпление срещу личността, човешките права, достойнството и самочувствието, нарушение на общочовешките етични норми и морални ценности. Той е и сред най-доходоносните престъпления, наред с трафика на наркотици и оръжие. Престъплението трафик на хора е набирането, транспортирането, укриването на хора чрез заплахи, използване на сила или друга форма на принуда, с цел експлоатацията им. Включва насилствена проституция, принудителен труд, държане в принудително подчинение, експлоатация с цел просия и джебчийство, отнемане на телесни органи и трафик на бременни жени с цел продажба на новородените им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама