Поход за Свободата организираха по повод Европейския ден за борба с трафика на хора

13:14, 17 окт 15 / Общество 25 185 Шрифт:
Topnovini
Във връзка с 18-ти октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора, Местната комисия за борба с трафик на хора към Община Велико Търново стартира превантивно-информационна кампания.

Тя започва от днес, когато Комисията съвместно с Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни ще проведат символичен „Поход за свобода“, към който могат да се присъединят всички желаещи. 

Инициативата е на Фондация „Кампания А21“ и към нея ще се присъединят и останалите Комисии в страната и в София. Идеята

е за пореден път населението да бъде информирано за опастностите от попадане в трафик и начините за предпазване, както и обявяването на новата гореща, безплатна, анонимна телефонна линия на „А21“ за жертви на трафик 0888 20 100, която стартира от 17 октомври 2015 г.

Походът стартира пред МДТ „К. Кисимов в 10.00 часа, премина по главната улица до паметника „Майка България“ и приключи в 11.00 ч. пред паметника „Асеневци“ с кратка беседа на открито и раздаване на информационни материали по темата.

Към похода се присъединиха представители на Център „Амалипе“, деца от Центрове за настаняване от семеен тип, ученици от СОУ „В. Благоева“, СГИ и други училища, граждани на града.

Кампанията продължава с информационна акция пред Община В. Търново на 19 октомври, когато ученици-доброволци към комисията отново ще информират населението за престъплението „Трафик на хора“ по интересен и атрактивен начин – чрез раздаване на балони с послания, както и сини сърца – символ на съпричастност към жертвите на трафик.

По време на кампанията на МКБТХ ще бъдат проведени информационни часове в училищата във В. Търново, ще се състоят прожекции на филми по темата, както и информационни беседи с най-рисковите групи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.