Обучаваха членове на избирателни комисии в Благоевград

21:41, 16 окт 15 / Общество 25 146 Topnovini
Обучение на членове на секционни избирателни комисии и представители на общински администрации се проведе в зала "22 септември" в Благоевград. То бе организирано от Георги Баханов и Росица Матева, представители на Централната избирателна комисия за областта.

Специално внимание бе обърнато на методическите указания за Общинските избирателни комисии, които се отнасят до изборния ден. Както и на предишните избори, и на тези протоколите от секциите първо ще бъдат приемани, а след това ще се сканират. Мярката се налага за да не се губи излишно време.

Представителите на ЦИК обясниха, че най-напред ще бъдат обявени резултатите от изборите за кметове на населени места, за да може своевременно да се вземе решение за балотаж. След това ще има и резултати от вота за общински съветници.

"Допълнително затруднение ще създаде и смяната на астрономическото време, която съвпада с датата на изборите на 25 октомври", коментираха Баханов и Матева.

Областният управител Бисер Михайлов съобщи, че утре в печатницата на Българската народна банка (БНБ) ще бъдат получени бюлетините за местния вот.

"Във връзка с изпълнение на процедурата по предаване на отпечатаните бюлетини, предаването им ще се извърши на територията на печатницата в присъствието на упълномощени представители на Областна администрация и на двама упълномощени членове на съответната общинска избирателна комисия. Предаването към ОИК и общинските администрации на бюлетините, изборните книжа и материали ще бъде през идната седмица, като за деня и часа ще бъдете допълнително уведомени“, разясни той.

Михайлов бе категоричен, че ще разчита на професионализма на работещите в различните институции за нормалното провеждане на изборния ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!