Иван Иванов обеща програма „Спорт срещу затлъстяването“ за децата на Шумен

18:18, 16 окт 15 / Политика 25 246 Topnovini
Общинска програма, която да стимулира двигателната активност сред децата, обеща на среща със спортни деятели кандидатът на БСП за кмет на Шумен Иван Иванов. Развитието на масовия спорт е един от основните акценти от програмата за управление на кандидата.

На фона на големия брой деца със затлъстявания и младежи, които все по-рядко стават от компютъра, в последните 8 години общинската администрация вече е започнала програма за изграждането на зони за спорт в отделните квартали на Шумен. Тя ще бъде продължена и развита, категоричен беше Иванов.

 Спортистите одобриха намерението общината да състави активен календар на състезания, за да се стимулира двигателната активност на децата, а ако е нужно, ще се сформира и обществен съвет за спортни младежки дейности, който да работи за откъсването на младите от телевизорите и компютрите.

"Наясно съм също, че основният проблем е с базите за спорт на закрито. Някои кандидати обещават догодина да построят зала с 4 000 места. Забравете. Никой няма да даде 25 млн. лв. за нея, но е напълно във възможностите на общината да се ремонтират съществуващите зали "Младост" и "Плиска" и те за момента съвсем не са недостатъчни. В бъдеще вече ще се търси финансиране за многофукционална зала и за голям спортен комплекс на открито на "Шуменското плато", сподели плановете си Иванов.

На срещата председателят на тенис-клуба в Шумен Красимир Пейчев призова Иванов, ако бъде избран за кмет, да поиска съветниците да отменят решението, с което тенис-кортовете бяха дадени за стопанисване на предприятието "Общински жилища и имоти". "Тази база от години я стопанисваме единствено ние, членовете на тенис-клуба. Сами сме заплатили за всичко в нея, от общината 1 ст. не сме взели, напротив - по силата на концесията всяка година внасяме по 3000 лв.", обясни Пейчев.

"Спортните имоти ще излязат от "ОЖИ", защото предприятието не е добър стопанин на спортната база. Казвал съм го и друг път, споделям и сега - базите трябва да се стопанисват от самите спортни клубове", категоричен беше Иван Иванов.

Треньорките на мажоретните състави Мариола Спасова и Снежана Иванова получиха уверение, че мажоретният спорт ще продължи да се развива в Шумен с подкрепата на общината. Амбициозните треньорки, чиито момичета тази година станаха вицеевропейски шампионки, помолиха общината да потегне и зала "Юнак", за да поеме многото деца, които искат да тренират. "Да. И всеки спорт, който носи национален принос, ще бъде подпомаган", увери спортните деятели кандидатът с № 8.

На срещата беше и олимпийският шампион по спортна стрелба и колега на Иванов в Народното събрание Таню Киряков, за да му даде приятелско рамо в изборната надпревара.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!