Д-р Комня Минчева е носителят на награда „Милосърдие” в Сливен

17:24, 16 окт 15 / Общество 25 260 Шрифт:
Topnovini
Началникът на Неонатологично отделение към МБАЛ „Д-р Иван Селимински” Сливен д-р Комня Минчева е тазгодишният носител на наградата „Милосърдие“ на Община Сливен.

Д-р Минчева се отличава с всеотдайност и съчувствие към най-малките, които току що започват живота си. В процеса на своята работа, тя се е утвърдила като изключителен професионалист, който непрекъснато се стреми да повишава квалификацията си чрез участия в курсове, научни конференции и колегиуми.  През целия си професионален път и понастоящем д-р Минчева не спира да дава всичко от себе си за своите пациенти, което според номиниралите я, може да направи само човек с голямо сърце, изпълнено с любов и милосърдие към другите.

За носител на наградата д-р Минчева бе избрана от Обществената комисия, която разгледа две номинации, постъпили в Общинския съвет. Съгласно регламента за избор, членовете на комисията гласуваха тайно за носителя на наградата.

Комня Минчева е родена в с. Капитан Петко войвода, общ. Хасково. Тя е лекар със специалност „Детски болести”, Неонатология, като има и квалификация „Здравен мениджмънт”. От 1981 г. д-р Минчева работи в здравната сфера. От  1989 г. и понастоящем е началник „Неонатологично отделение” към МБАЛ „Д-р Иван Селимински” Сливен. През 2007 г. д-р Минчева е удостоена с почетна грамота за висок професионализъм и морално етични качества. Членува в множество професионални организации.

Награда „Милосърдие” се присъжда за дългогодишна дейност, проявен професионализъм, научни достижения и висока гражданска отговорност в областта на здравеопазването и социалната политика на община Сливен. Тя ще бъде връчена на тържествената церемония в навечерието на празника на град Сливен- Димитровден, която ще се проведе на 22 октомври от 18 часа в ДТ „Стефан Киров”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама