Заместник-командирът на в.ф 22220 се прости с бойното знаме

15:38, 16 окт 15 / Общество 25 238 Шрифт:
Topnovini
Заместник-командирът на в.ф. 22220 – подполковник Алексей Бойчев, поради навършване пределна възраст за притежаваното военно звание, преминава в запаса.

В тържествена атмосфера, пред строя на целия личен състав той се прости с бойното знаме. От името на Началника на отбраната на подполковник Алексей Бойчев беше връчен сувенирен нож „маузер” на поставка. За своята служба през годините той получи и получи грамота от командира на в.ф. 22220 полковник Любомир Вачев, придружена от благодарствен адрес и сувенир за спомен, изработен във формированието. Добри пожелания отправя и благодарственият адрес от колегите от НВУ „Васил Левски”, подписан от началника на катедра ОУТПСВ полковник доцент д-р инж. Владко Сидеров.

След приключване на тържествения ритуал подполковник Алексей Бойчев обобщи в три изречения: „Разделям се с най-добри чувства с армията. Ще ми липсва военния живот и работата с колегите. Пожелавам им успехи в службата и в личния живот.”

Подполковник Алексей Бойчев е завършил  ВНВУ „Васил Левски” през 1984 г. , Военна академия „Г.С. Раковски” през 1994 г. и стратегически курс през 2011 г. Има военна специалност „Мотострелкови войски, КЩ, ОТ, общовойскова.

Служебният му път е преминал в гарнизоните Елхово и Сливен. През последните години е заместник командир в Център за подготовка на специалисти. Има много поощрения и награди, сред които са грамоти, предметни награди, обявяване на благодарност и награден знак „За отлична служба” – първа степен от министъра на отбраната през 2009 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама