Николай Бухалов: Ще работя Пловдив да стане туристически, културен и спортен център

15:26, 16 окт 15 / Общество 25 185 Шрифт:
Topnovini
Николай Бухалов е български спортист, най-успешният състезател по гребане кану. Той е единствения български спортист с два златни медала от едни олимпийски игри.Роден е на 20 март 1967 г. в с. Дъбене, Карловско. Тренира гребане в пловдивския клуб "Тракия". Специализира се в кану в клас С-1. Възпитаник на Средно спортно училище "Васил Левски (Пловдив). Взима степен бакалавър от ПУ "Паисий Хилендарски" и магистърска степен от НСА "Васил Левски" - София. На летните олимпийски игри в Барселона през 1992 г. печели два златни медала, а в летните олимпийски игри Сеул през 1988 г. бронзов медал. Има пет световни титли, спечелени през 1993, 1994 и 1995г. Последната му титла е на европейското първенство през 1997г., което се провежда на Гребния канал в Пловдив. От 2000 г. е помощник-треньор на националния отбор, а от 2007 г. е старши треньор.

В момента е кандидат за общински съветник в листата на Коалиция "Кауза Пловдив", № 6 в интегралната бюлетина.

Защо приехте да влезете в листата на коалиция "Кауза Пловдив"?

Това ми е второто участие в листата на коалицията. Имам много идеи в сферата на спорта, които искаме да реализираме съвместно с г-н Титюков. През изминалите мандат и половина той направи много в сферата на спорта в Пловдив като ресорен кмет в общината. Искаме да продължим работата в насока развитие на спортни зони, да бъдем домакини на повече световни и европейски първенства. Разбира се,  съгласих се и  заради добрия човек и администратор Георги Титюков –в момента кандидат за кмет на район "Централен".

С какво мислите, че ще допринесете за работата на Общински съвет - Пловдив?

Мисля, че един общински съвет трябва да бъде съставен от специалисти във всяка една област. Община Пловдив трябва да инвестира в спортната инфраструктура на града. Като спортист мога да допринеса много в тази област. Ще работя за изграждането на Екопарк "Марица", за реконструкцията на стадион "Пловдив", за създаването на нови спортни зони до залите "Колодрума" и "Дунав", да се изгради 50 метра закрит плувен басейн до съществуващия "Младост" на Гребната база.

Какво Ви мотивира да влезете в политиката?

Искам да правим такава политика, която да създава работни места, да направи така, че всеки гражданин на Пловдив да се чувства добре и да мисли за децата на Пловдив, които са бъдещето. Това може да бъде постигнато с подкрепа на нашата листа с № 6 в бюлетината.

Какви са Вашите най-големи постижения? С какво най-много се гордеете дотук в житейския си път?

Най-големите постижения са ми в спорта. Два пъти съм бил олимпийски шампион, 5 пъти световен, носител съм на редица сребърни и бронзови медали. Като треньор съм постигнал много на европейски и световни първенства, така че мога да кажа, че най-значимото поне засега е това, което съм постигнал в и чрез спорта. Оттук нататък се надявам да имам и много постижения в сферата на политиката.

Какви цели си поставяте занапред?

Ще работя затова Пловдив да стане още по-голям туристически, културен и спортен център, да бъдат създадени повече работни места и средната заплата да бъде по-голяма, защото Пловдив и пловдивчани заслужават повече. За всички,  които искат да ме подкрепят, могат да го направят с № 6 в интегралната бюлетина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама