До 31 октомври се подава декларацията за дължими данъци за третото тримесечие на 2015 г.

13:07, 16 окт 15 / Общество 25 215 Шрифт:
Topnovini
Всички хазяи, адвокати, медицински специалисти, земеделски производители и др. физически лица, които се самоосигуряват, декларират на тримесечие доходите си пред  НАП. От приходната агенция в Добрич напомнят , че  до края на месец октомври 2015 г. всички физически лица, които сами определят и внасят дължимия авансово данък, трябва да подадат декларацията по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и чл. 201, ал. 1 от ЗКПО за данъци, дължими за третото тримесечие на 2015 г. Декларацията се подава три пъти годишно – в сроковете за внасяне на дължимите данъци.

Декларацията по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и по чл. 201, ал. 1 от ЗКПО се подава също и от всяко предприятие или самоосигуряващо се лице, което изплаща на физически лица доходи извън тези по трудов договор и е задължено да удържа данък.

Формулярът се подава и за данъци при източника по Закона за корпоративното подоходно облагане, като например данъци върху дивидентите и ликвидационните дялове в полза на чужди фирми и местни дружества, които не са търговци, включително и общините.

Повече информация за попълване на декларациите, плащане на данъците и   срокове, може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на един разговор.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама