В Русе стартира информационна кампания за Европейския ден за борба с трафика на хора

11:33, 16 окт 15 / Общество 25 257 Шрифт:
Topnovini
За поредна година на територията на област Русе ще се отбележи  18 октомври - Европейския ден за борба с трафика на хора. Двадесетдневната кампания в цялата Русенска област по повод деня започна на 12 октомври 2015 г. и ще продължи до 03 ноември 2015 год. под наслов „Трафик на хора: Информирайте се!”. Кампанията е организирана от Каритас Русе, Сдружение „Център Динамика”, Български Червен кръст – Русе и РУ „Ангел Кънчев”- клуб на социалния работник.

Като част от кампанията, днес в Русенския университет бе прожектиран документалният филм „Цената на секса: жените говорят” с автор Мими Чакърова. Прожекцията ще бе последвана от дискусия със студенти, ученици и доброволци на партньорските организации. Бяха представени също и множество данни за трафика на хора както в България, така и в международен план, а също и методите за противодействие и последваща помощ за жертвите. 

Част от двадесетдневната кампания е провеждането на „Открити уроци” по метода „Връстници обучават връстници”, които се провеждат в училищата на територията на град Русе за периода 12 октомври – 03 ноември 2015 год., посветени на темата “Превенция трафика на хора”. 

На 18 октомври 2015 год. от 13:00 до 15:00 часа ще се организират информационни дейности на територията на МОЛ Русе, в които доброволци на Каритас Русе, Сдружение «Център Динамика» и Български младежки Червен кръст – Русе ще раздават информационни материали – брошури и стикери, и ще прожектират кратки филми по темата «Превенция на трафика на хора». 

Тази инициатива цели повишаване чувствителността на обществото и прилагане на практически мерки на всички равнища за превенция и борба с трафика и за закрила на жертвите. Сътрудничеството между публичните институции и гражданското общество е друга важна цел на провежданите в рамките на деня прояви. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама