Живко Табаков: Трябва да се инвестира в малките населени места и кварталите на Бургас

10:34, 16 окт 15 / Общество 25 173 Шрифт:
Topnovini
„Балансът между центъра и периферията на Бургас е нарушен и следващият Общински съвет трябва да даде много ясен отговор на това предизвикателство през инвестиции и целенасочена политика по отношение на по-малките населени места и крайните квартали на общината“. Това заяви на среща с жители на Долно Езерово кандидатът за общински съветник от Реформаторския блок Живко Табаков.

Табаков пое ангажимент пред жителите на Долно Езерово, че като общински съветник ще работи за доизграждане на канализационната система, повишаване на сигурността и осигуряване ежедневно на дежурен лекар. Не на последно място той посочи, че Долно Езерово има потенциал да доразвие силно икономическата си зона и тя да стане още по-привлекателно място за частни инвестиции. По думите му това би осигурило нови работни места, а оттам и увеличаване на доходите на хората.

Пред жителите на Долно Езерово, Табаков разказа, че по време на предизборната кампания е успял да проведе срещи с гражданите от Горно Езерово, Рудник, Черно море, Маринка, Брястовец, Крайморие, Ветрен и Банево. Той сподели, че проблемите на хората от тези населени места са идентични с тези на хората от Долно Езерово. Те са свързани най-вече с изграждането на инфраструктура и канализационни системи, достъп до здравеопазване и образование и изграждане на адекватни транспортни схеми. Кандидатът за общински съветник от Реформаторския блок беше категоричен, че на публичните инвестиции в този тип населени места не бива да се гледа като на общински разход, а като на стратегия за цялостното развитие на Бургас. „Тези инвестиции ще се върнат в общината многократно ако бъдат направени обмислено и разумно“ – каза още Табаков.

До края на предизборната кампания той ще посети още Сарафово, Лозово, Българово и Равнец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама