Осигуряват автомобил за хората с увреждния в деня на изборите в Търговище

06:48, 16 окт 15 / Общество 25 147 Шрифт:
Topnovini
Специализиран автомобил ще извозва хората с увреждания да гласуват в Търговище. За това информираха от местната администрация. От там уточниха, че гласоподавателите от общината, които са с физически увреждания на опорно-двигателния апарат или увреждания на зрението и са затруднени да се придвижат до местата за гласуване  при произвеждане на изборите за общински съветници и кметове и на националния референдум на 25-ти октомври могат да използват осигурения от администрацията транспорт.

"Всеки от тези избиратели може да ползва специализиран общински автомобил за придвижване от дома си до посочена от него избирателна секция,  след подаване на заявка на телефони 0601 68 732 или 0893 323 312 в деня на Изборите, от 07:00 до 18:00 часа", съобщиха от местната власт.

Гражданите, решили да се възползват от превоза, следва да представят пред съответното длъжностно лице експертно решение на ТЕЛК за инвалидност не по малка от 71% или епикриза, доказваща временната невъзможност или съществени затруднения за придвижване.

На територията на община Търговище няма изборни помещения на втори или по-висок етаж, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Изключение правят 4 секции в I СОУ „Св.Седмочисленици”, но достъпът до тези помещения се осъществява безпрепятствено чрез специализиран асансьор за инвалиди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама