Анита Тарасевич представя книга в НБ "Иван Вазов"

12:08, 15 окт 15 / Култура 25 213 Шрифт:
Topnovini
Премиера на сборника с разкази "С цвят на слънчогледи, с дъх на лято" от Анита Тарасевич ще се състои днес от 18 ч. в Конферентната зала на Народна библиотека "Иван Вазов" в Пловдив.

 Изданието е спечелило конкурс на Министерство на културата и ще бъде представено от доц. Владимир Янев.

За авторката, родена в гр. Пловдив, "С цвят на слънчогледи, с дъх на лято" е трета книга с разкази след "Невинни момичета" и "Любовни заклинания",издадени съответно през 2012 г. и 2013 г.

Сборникът е различен поглед към изчезващото, но и намиращо себе си село. С тъга, но и оптимистично, защото дори и сред камъните на разрухата, заради икономически и демографски кризи, то все още съществува и в него продължават да живеят истински хора, понякога странни, понякога неочаквани, понякога съвсем обикновени. Просто те съществуват.

И най-хубавото е, че продължават да търсят доброто край себе си и да се опитват да опитомяват света. Може не винаги да бъдат разбрани, но това е тяхната малка хитрост. Може да са малко тъжни, може да са малко смешни, но важното е, че вървят по своя път през живота, който дори и днес успява да им предложи магически срещи, плашещи суеверия и вдъхновяващи открития...

Анита Тарасевич е издала още стихосбирката "Паметта на всяка капка" (1990 г.). Нейни са детските книги "Джуджето Джу и други тайни" (2004 г.) и "Коледата на майка Зайка" (2014 г.), както и романът "Сънувани плажове"(2014 г.).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама