Пловдивчани предават опасни отпадъци по райони

08:10, 15 окт 15 / Общество 25 234 Шрифт:
Topnovini
Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци от домакинствата започва днес в Пловдив. Акцията, организирана от Община Пловдив, ще продължи до 17 октомври.

Мобилен събирателен пункт ще бъде позициониран по няколко часа във всеки от районите в Пловдив.

Днес от 10 до 12.45 часа опасни отпадъци ще се събират на паркинга на ул. "Равнища" до параклиса "Св. Троица" в район "Западен", а от 13.45 до 16.30 часа - на кръстовището на ул. "Победа" и ул. "Димитър Стамболов", в близост до автогара "Север" и магазин "Лидъл" в район "Северен".

На 16 октомври (петък) събирателният пункт ще е от 10 до 12.45 часа на ул. "Съединение", до ДКЦ V в район "Тракия" и от 13.45 до 16.30 часа на ул. "Лев Толстой" 2 в район "Източен".

В събота (17 октомври) от 10 до 12.45 часа пловдивчани могат да предават опасни отпадъци на продължението на бул. "Македония" срещу магазин "Лидъл" в район "Южен" и от 13.45 до 16.30 часа на паркинга зад ресторант "Стадиона" в район "Централен".

Основните групи опасни отпадъци, които ще се приемат в мобилния пункт, са: живак и живаксъдържащи уреди (с изключение на луминесцентни лампи); лакове и бояджийски материали; домакински препарати; мастила и замърсени опаковки, съдържащи опасни вещества; маслени филтри, спирачни течности и антифриз; фармацевтични продукти - лекарства с изтекъл срок на годност.

Изхвърлянето на опасните битови отпадъци в общия поток създава риск за здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата, припомнят от Община Пловдив. От администраицята призоваха пловдивчани да се възползват от предоставената възможност и да освободят домовете си от опасните отпадъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама