МВнР: Не ходете в Ерусалим и много внимавайте в Израел

14:16, 14 окт 15 / Общество 25 191 Шрифт:
Topnovini
Министерството на външните работи (МВнР) предупреди българските граждани да избягват пътувания до Ерусалим, особено в Стария град, както и да не посещават други туристически дестинации в страната и на Западния бряг. 

„За намиращите се български граждани на израелска територия се препоръчва да избягват пътувания с градски транспорт и посещаване на публични места, на които се събират голямо множество от хора, поради потенциална опасност от стълкновения и терористични атаки“, се казва в съобщението на МВнР. 

Външно съветва българските граждани, пребиваващи в Израел, да се въздържат от пътувания до граничните на Израел райони с напрежение – най-вече по границата с Газа, но също и в граничните райони със Сирия и с Ливан. Съществува потенциална опасност от спорадичен ракетен или друг обстрел срещу израелска територия, като вече са регистрирани няколко такива инцидента.

Препоръчва се на българските граждани, краткосрочно пътуващи до Израел по неотложни причини, да се регистрират на интернет страницата на МВнР или да предоставят координати за връзка на посолството на Република България в Тел Авив.   Контакти на Посолството на Р България в Тел Авив: Адрес: 21, “Leonardo da Vinci” str., Tel Aviv 64733, Israel Тел.: +972 36961378, +972 36961361 Спешна линия: +547640089; +546680551; [email protected]; [email protected]; [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама