Майка от Садовец заряза децата си и избяга с любовник

12:37, 14 окт 15 / Общество 25 199 Шрифт:
Topnovini
Жена от Садовец заряза четирите си деца и избяга с любовник, оставяйки ги дори без дрехи на улицата. Сигнал за случая е подаден от Дирекция „Социално подпомагане“ (ДСП) в Плевен, след телефонно обаждане до офиса на дирекцията в Долна Митрополия.

Събраните доказателствени материали гласят, че доскоро децата живеели във ферма в село Тепава, с майка си И. П. Т. и нейния тогавашен партньор. През месец юли тази година обаче, И. П. Т. завъртяла любов с друг работник във фермата и една слънчева сутрин избягала с него, оставяйки децата си на грижите на съжителстващия с нея мъж. От службите уточняват, че той не е биологичен родител на нито едно от децата.

Няколко дни по-късно бившият съжител оставил малчуганите в центъра на Садовец, на грижите на роднина по линия на майката. Според данни на ДСП, чичото отказал да се грижи за малолетните, поради липса на време и средства. Най-малката дъщеря е едва на няколко месеца, намерена е от социалните работници в изключително занемарен и изтощен външен вид, облечена в неподходящи за сезона и нейния пол дрехи.

След установяване на случая, на децата незабавно е предоставена полицейска закрила. Спешно е предприета и мярка за закрила чрез настаняването им в специализирания детски дом "Детелина" в Плевен, а най-малкото е разпоредено в Дома за медико-социални грижи за деца в града. По време на социалното проучване не са установени други близки или роднини, които могат да се грижат за децата в семейна среда. Към момента на оформяне на документите липсва и свободно приемно семейство, отговарящо на профила на бебето.

Пет месеца по-късно, И. П. Т. все още не е потърсила нито едно от децата си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама