„Добро утро, лека нощ!“ на сцената на Театър Весел

08:31, 14 окт 15 / Култура и наука 25 134 Topnovini
В съботния афиш на Куклен театър Весел, на 17 октомври от 11.00 часа в читалище  „Искра” във Велико Търново, гостува спектакъл на Държавен куклен театър – Русе. Любителите на кукленото театрално изкуство ще се срещнат с героите от пиесата „Добро утро, лека нощ!“.

Драматизацията на Тодор Вълов е по текстове на световноизвестния писател Доналд Бисет, чиито приказки са част от драматургичната класика за деца.

И този път Вълов доказва безспорния си талант да съхрани сюжета и стила на авторовия текст, но като го обогати и адаптира спрямо вкуса на съвременния зрител.

Постановката му е многопластова и интересна както за малките зрители, така и за възрастните. Многофункционалната сценография и ефектните кукли са дело на Стефка Кювлиева, а музиката – на Елена Методиева. Ролите в “Добро утро, лека нощ!” са поверени на Теменуга Хараланова и Кремена Станева.

На сцената оживява Добрата стара луна, която успява да разкаже приказка на децата от всички краища на света, да събере разпръснатите по небето звезди и Сънчо да им пожелае „Лека нощ!“ и „Добро утро!“. Доброта, любов и приятелство... Когато много силно ги пожелаеш, наистина ще ги откриеш!

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър Весел се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!