Русенските членове на избирателни комисии на обучение за ефективна работа

18:27, 13 окт 15 / Политика 25 158 Шрифт:
Topnovini
Днес, 13.10.2015 г., в зала „Св. Георги“ на Областна администрация – Русе се проведе обучение на членовете на Общинските избирателни комисии в Област Русе с цел повишаване и оптимизиране ефективността на взаимодействието между ЦИК – ОИК – СИК и другите институции, участници в организацията на изборния процес – ОД на МВР, РД ПБЗН, ГРАО, Информационно обслужване и общинските администрации. Информацията съобщава прес центърът на Областна администрация.

Участие от Областна администрация – Русе взеха Станимир Станчев – заместник областен управител на Област Русе, който откри срещата, и Симеон Иванов – главен секретар на администрацията. Обучаващи от ЦИК бяха членовете й Емануил Христов и Ерхан Чаушев.

Обсъдени бяха редица текущи организационно-технически въпроси, както и други такива, касаещи прецизното прилагане на изборния кодекс и постановените към настоящия момент от ЦИК решения.

Конкретизирани бяха задълженията на ОД на МВР относно охранителната дейност по време на транспортирането и последващото съхранение на бюлетините.

Представителите на присъстващите институции и ведомства зададоха множество въпроси, което допринесе срещата да протече в конструктивен и диалогичен дух и обуслови постигането на нейната цел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама