ЦИК проведе обучение в Добрич

18:02, 13 окт 15 / Общество 25 175 Topnovini
Във връзка с предстоящите местни избори и национален референдум на 25 октомври, членовете на Централната избирателна комисия Йорданка Ганчева и Таня Цанева проведоха обучение с общинските избирателни комисии, представители на областната и общинските администрации, ОД на МВР, РД „Пожарна и аварийна безопасност", „Информационно обслужване" АД, ТД „ГРАО" и всички ангажирани с организацията на изборния процес.

Във връзка с произвеждането на избори „2 в 1" - местни избори и национален референдум, представителите на ЦИК заявиха категорично, че няма основание за притеснение, като припомниха, че сходни са били изборите преди 4 години, когато се гласуваше за президент и местна власт. Обърнато бе внимание върху голямата отговорност и много съществена роля на секционните комисии, които са „на терен" - провеждат изборите и способстват за добрата организация. Затова се изисква сериозно отношение към предстоящите обучения на СИК.

Представителите на териториални ведомства и областни дирекции информираха, че подготовката за нормално протичане на изборния ден е в ход, необходимата организация по места е създадена, има добра комуникация и взаимодействие между отделните структури. Подхожда се отговорно към задачите и всички ангажименти ще бъдат изпълнени в съответствие с указаните законови срокове и методическите указания на Централната избирателна комисия.

Отговаряйки на поставени въпроси, представителите на ЦИК отново акцентираха върху необходимостта от добро сработване и екипност в работата на секционните избирателни комисии; бързина при попълването на протоколите; своевременна реакция и взимане на решение, предвид краткия срок след първия тур, когато предстои за една седмица да бъдат отпечатани бюлетините за балотажа и да бъде свършена огромна по обем работа, съвместно с Областна администрация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!