EVN: Краденият ток в хасковския квартал „Република” се плаща

17:33, 13 окт 15 / Общество 25 198 Topnovini
Дълги години кв. „Република“ в Хасково беше сред районите с високи загуби, ниска събираемост и лошо качество на снабдяването. Успоредно с това през последните години се наблюдава процес на увеличаване броя на постройки с неясен статут в квартала, собствениците на които не са подавали заявления за присъединяване към разпределителната мрежа. Това казват в нарочно прессъобщение от EVN по повод започналата проверка на Икономическа полиция за незаконно присъединяване към ел.мрежата.

През последните години, част от тези постройки получават захранване от вътрешната мрежа, собственост на редовно присъединени клиенти на компанията, вероятно с тяхно съгласие. В този смисъл електроенергията, ползвана от неприсъединени по смисъла на закона клиенти, се отчита от електромерите на редовните клиенти и се заплаща от тях, без да ощетява никого и без да нарушава качеството на снабдяване, пишат още от компанията.

От дружеството приветстват действията на държавата за решаването на проблема. Служителите на EVN се ангажират да съдействат на прокуратурата по започналата проверка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!