Сливенската полиция ще работи в сътрудничество с холандските си колеги

17:20, 13 окт 15 / Крими 25 117 Topnovini
Директорът на областната дирекция в Сливен старши комисар Чавдар Божурски  беше на работно посещение в Кралство Нидерландия в началото на месеца при старта на проект „Надзор, ръководен от информация”. Проектът е за съвместно сътрудничество между България и Нидерландия, като основната цел  е да се използва холандският опит за събиране и анализиране на информация, получена от полицейски служители, работещи на предна линия, за различни събития, свързани с опазване на обществения ред и противодействие на престъпността. Очакванията са чрез получаване и анализиране на предварително събраната информация да се създаде механизъм за по-добро взаимодействие и координация на съвместни действия между заинтересованите институции и партньори, в частност полиция, прокуратура и местна власт за решаване на проблеми на местната сигурност.

В началото на месец ноември холандски експерт ще посети България. Очаква се под формата на дискусия да обсъди със служител на областната дирекция как да бъде решен конкретен местен проблем. Ще се коментира какви са начините и способите за събиране на информация и как тя да бъде използвана за решаване на проблема. В следващите фази предстои обучение в Холандия, след което експерти оттам ще посетят страната ни и ще бъде разработен справочник с добрите практики.

Реализацията на проекта, по който ще работят специалисти от ГДНП, ОДМВР- Сливен и ОД на МВР- Шумен, се финансира от Министерството на Безопасността и правосъдието и Министерството на Външните работи на Кралство Нидерландия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!