Осигурена е зимната поддръжка на пътищата в Старозагорско

14:04, 13 окт 15 / Общество 25 168 Шрифт:
Topnovini
Зимната поддръжка на пътищата в Старозагорско е осигурена. Това стана ясно на среща межуд областния управител инж. Георги Ранов и изпълнителния директор на „Ес Би Ес” АД инж. Диана Любомирова, съобщиха от Областната управа. Двамата са обсъдили оперативния план на пътно-строителната компания за зимното поддържане на републиканските пътища, които се намират на територията на Районна пътна служба Стара Загора и Районна пътна служба Раднево.

„Ес Би Ес” отговаря за поддръжката на близо 345 км пътна мрежа в Старозагорска област.

Според инж. Любомирова всички машини са в добро техническо състояние, оборудвани са със сигнални лампи, бандажни ленти на греблата, пясъкоразпръсквачите са с монтирани  GPS устройства. Съобразно метеорологичните условия специализираната техника може да бъде преведена в денонощно дежурство и готовност за работа. За зимна поддръжка са осигурени необходимите количества пясък, химически вещества и минерални материали. Създадени са и екипи за отстраняване на внезапни аварии на техниката и за действия при катастрофи и извънредни кризисни ситуации на пътя.

Инж. Ранов и инж. Любомирова призовават за повече внимание от страна на шофьорите през есенно-зимния период, когато пътищата са мокри и хлъзгави и създават повече предпоставки за катастрофи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама