Върнаха в ареста Милан, убил човек на пешеходна пътека

12:49, 13 окт 15 / Крими 25 101 Topnovini
Апелативният съд в Пловдив отмени паричната гаранция от 10 000 лева за Милан Дивеков и го прати обратно в ареста. Магистратите върнаха казуса на пловдивската Окръжна прокуратура, тъй като тя трябва да се произнесе относно промяната на мярката за задържане.

"Окръжният съд не е бил надлежно сезиран и не е имал основание да се произнася. Въпросът е в компетенциите на обвинението", обяви докладчикът от Апелативния съд Христо Крачолов.

Припомняме, че на 12 август тази година Милан блъсна с колата си и уби 63-годишния Димитър Д. на пешеходна пътека на бул. "Никола Вапцаров" в Пловдив. Срещу 24-годишния шофьор е повдигнато обвинение по чл. 343 от НК за причиняване на смърт по непредпазливост при шофиране с превишена скорост.

На 8 октомври Милан обжалва задържането си под стража и Окръжният съд взе спрямо него по-леката мярка - освобождване под парична гаранция 10 000 лв. Тогава прокурор Стефани Черешарова заяви, че изменението на мярката е неоснователно.

В автотехническата експертиза е установено, че обвиняемият е карал със 100 км/час, като скоростта е била двойно по-висока от разрешената. Той има множество наказателни постановления за превишена скорост. На 30 юли 2009 г. му е бил отнет контролният талон. На 18 септември същата година отново за шофиране с висока скорост му са били взети книжката и талонът. Месец по-късно е бил засечен да управлява неизправен автомобил. Има и фишове за неизпълнение на разпорежданията на контролните органи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!