Изграждат пет трасета за автогонки край Варна

12:20, 13 окт 15 / Общество 25 167 Topnovini
Фадроми, валяци и друга техника вече оформят първите от общо петте трасета на модерната картинг и автописта до стадиона в гр. Долни чифлик. Тя е с обща дължина 1 711 м. Целта е любителите на адреналина да усъвършенстват на нея, а не по улиците и пътищата, своите състезателни умения. Освен това тук ще се провеждат обучения и състезания по картинг и майсторско управление на автомобили.

След разчистването на терена и извършените наземни изкопни работи, вече се реализира третият етап на проекта – изграждане на трасета. Първото трасе е дълго - 409 м, второто - 352 м, третото  -  373 м, четвъртото - 306 м,  и петото  - 271 м. Ширината на пистата е от 6,00 до 7,75 м. Изпълнител на строително-монтажните работи след проведен конкурс е варненската фирма "Есен" ООД.

След полагането на настилката ще бъдат поставени специални бордюри и  ще се изградят ивици за сигурност. Следва полагане на няколко устойчиви асфалтови пласта и  нанасяне на хоризонтална маркировка. Пистата ще има система за отводняване от събирателни и ревизионни шахти, дренажи и колектори. Обезопасяването на трасетата ще стане с автомобилни гуми,  разположени по завоите.

Проектът се реализира след сключването на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 417/30.09.2014 г. между община Долни чифлик, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и Местна инициативна рибарска група "Български черноморски сговор – Бяла – Долни чифлик – Аврен". Общата стойност на проекта е 247 631лв. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!