Златко Димитров: Буферни паркинги близо до Несебър, Слънчев бряг, Равда и Св. Влас могат да решат проблема на хиляди туристи

10:09, 13 окт 15 / Общество 25 262 Шрифт:
Topnovini
Буферни паркинги в близост до Несебър, Слънчев бряг, Равда и Св. Влас могат да бъдат изградени на подходящи общински терени, с което да бъде решен един от най-сериозните проблеми в региона по време на туристическия сезон. Това е една от мерките, заложени в управленската програма за развитие на община Несебър на кандидатът за кмет на ГЕРБ – Златко Димитров. Тези съоръжения ще могат да поемат стотици автомобили, като се избегне натоварването, напрежението и задръстванията в самите курортни селища. От буферните паркинги се планира да бъде осигурен редовен маршрутен транспорт до плажовете и популярните туристически зони, с което да се гарантира комфорта на летовниците.

Изграждането на паркингите е част от нова транспортна схема на общината, разработена от екипа на Златко Димитров. Тя предвижда въвеждането на ефективна организация на паркирането в населените места с най-високо натоварване и ограничени възможности като Несебър.

“Идеята е несебърлии да имат годишен стикер за паркиране в зоната около адресната им регистрация, като той може да е безплатен или на символична цена. В същото време за гостите на града да се въведе Синя зона с времево ограничение за паркиране, за да се избегне нерегламентирано струпване на автомобили”, обясни Златко Димитров. “Това ще проработи, когато е осигурено предварително алтернативата на буферните паркинги и се сложат ясни правила. Така ще бъдат редуцирани и “наказателните акции” с паяци, които са крайна мярка.”, допълни той.

Анализът на екипа на Димитров показва, че при добра организация новата транспортна схема и буферните паркинги могат да заработят в началото на туристически сезон 2016.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама