Започна подготовката за зимно почистване и поддържане

08:25, 13 окт 15 / Общество 25 109 Topnovini
Започна подготовката за зимно почистване и поддържане на пътната и улична мрежа във Велико Търново, съобщиха от Общината.

Изпълняващата длъжността кмет на старата столица Снежана Данева-Иванова координира заедно с директорът на Дирекция „Строителство и устройство на територията“ инж. Динко Кечев дейностите по подготовка за зимното почистване и поддръжка на пътната мрежа.

Проведени са разговори с фирмите, които са натоварени с дейностите по зимната подготовка. Отчетена е готовността на компаниите да реагират при нужда на усложнена пътна обстановка в началото на есенно-зимният сезон.

Налице са необходимите първоначални количества от инертни материали, както и от химическият препарат „Айсмелт“. Необходимата за почистването на пътища и улици техника е в добро техническо състояние и в готовност за работа.

Изготвени са графици за дежурства и следене промените в метеорологичната обстановка за да се гарантира бърза и адекватна реакция при възникване на необходимост от това.

Проведени са разговори с кметовете и кметските наместници на населените места на територията на общината, които също имат готовност да реагират при необходимост, ако обстановката и метеорологичните условия го изискват.

Коментирана е и възможността кметовете и кметските наместници да получават при необходимост от арендатори и управители на земеделски кооперации, които разполагат с техника, която също би могла да оказва помощ и съдействие по разчистване в населените места, ако това се наложи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!