Ученичката Ванеса Гюрова пое управлението на Община Поморие за 1 ден

18:55, 12 окт 15 / Общество 25 215 Topnovini
Учениците от ОУ „Христо Ботев” град Ахелой посрещнаха днешния ден с много усмивки и нетърпеливо вълнение. Причина за радостните емоции на децата бе официалното им гостуване в сградата на Община Поморие в рамките на инициативата „Ден на отворените врати”. Любопитната проява се организира за четвърта поредна година по случай Деня на българската община – 12 октомври.

Специалните гости от 5, 6 и 7 клас бяха посрещнати в заседателната зала на Общината, точно в 10.30 часа. Там бе дадено началото на техния динамичен работен ден. Временно изпълняващият длъжността кмет на община Поморие Янчо Илиев въведе учениците в същността на общинската институция и ги запозна с дейностите и отговорностите на кмета и общинските служители.

„Вие, интелигентните и талантливи млади хора, сте бъдещето на нашата община и духовния просперитет на страната ни. Радвам се, че в рамките на тази инициатива можем да работим и да се учим заедно", сподели още господин Илиев. Той предаде огърлицата – символ на властта на своята заместничка  - новият кмет Ванеса Гюрова. Тя бе издигната на поста след спечелването на „Местните избори” с цели 28 гласа.

По време на своята подготовка за Деня на отворените врати, децата си организираха своеобразен изборен ден с бюлетини, секция, урна и комисия. В заседателната зала бе излъчено видео от събитието, заедно с кратка презентация на ОУ „Христо Ботев”.

Госпожица Гюрова представи своя колектив от заместник – кметове, директори и служители, проведе първата си оперативка и постави основните задачи за деня.

Децата имаха възможност да заемат ръководни и административни постове във всички звена на общинската структура и да се запознаят в детайли с техните ангажименти. Бяха проведени важни телефонни разговори, работни и официални срещи, както и приемен ден.

За да изразят своята благодарност и уважение към институцията Община, децата бяха изработили ръчно ценни подаръци, заредени с послания - икона на Св. Георги Победоносец и стъклопис с красива бяла лястовица. 

Със своята дисциплина и усърдна работа всички ученици заслужиха сертификати, удостоверяващи активното им участие в управлението на общината. Празникът на българската община се превърна в празник и за учениците от град Ахелой.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!