Продължават ремонтите по високоскоростното трасе във Варна

16:42, 12 окт 15 / Общество 25 155 Topnovini
Продължават ремонтните дейности по бул. "Владислав Варненчик“ – от входа на Варна откъм магистрала "Хемус“ до бул. "Република“, по бул. "Янош Хуняди“, бул. "Трети март“, бул. "Константин и Фружин“, бул. "Осми Приморски полк“. Дейностите са по реализацията на високоскоростното трасе, т.нар. BRT-коридор, който е част от проекта за интегриран градски транспорт. Трасето, което е около 15 км, ще осигурява бързо придвижване с градския транспорт от кв. Владиславово до ж.к. "Бриз".

Подземната комуникация бе предварително подменена със средства от общински бюджет. В момента тече полагане на асфалтови покрития. По протежението на коридора в двете посоки вече се изграждат и новите 60 спирки. Те са с понижени тротоари, за да осигурят възможност за лесен достъп на хора с увреждания, както и за майки с колички, до превозните средства на градския транспорт.

Новите 70-те автобуса, също част от Интегрирания проект, и 30-те тролейбуса, осигурени по друг европейски проект, са оборудвани с платформи.

Предстои да бъдат монтирани и тествани първите машини за продажба на билети на спирките по трасето на BRT-коридора, започва оборудване и на контролния център, съобщи ръководителят на проекта Биляна Якова.

От вторник, 13-ти октомври, се затваря за движение без възможност за преминаване бул. "Янош Хуняди“, в участъка от бул. "Владислав Варненчик“ до бул. "Сливница“. Гражданите и гостите на града трябва да избират алтернативни маршрути.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!