Пред барелефа на първия кмет общинари и граждани отбелязаха Деня на българската община

13:39, 12 окт 15 / Общество 25 171 Topnovini
В Деня на българската община служители на общинската администрация и граждани отдадоха почит на първия кмет на града след Освобождението - Стефан Баев. На тържествената церемония пред барелефа му присъства и неговият внук.

„Трудно е да направи статистика на българските общинари в различните епохи, но фактите показват, че всички те – стотици хиляди през годините, са успявали да преоткрият началото, да му предадат съвременно звучене, да опазват и надстрояват създаденото от своите предшественици. На днешния празничен ден с гордост можем да направим равносметка на това какво постигнахме и с гордост можем да чертаем какво ни предстои“, каза изпълняващият длъжността кмет на Добрич арх . Пламен Ганчев. Той подчерта, че, когато става дума за равносметка, не бива да пропускаме да отбележим, че Община град Добрич е с втори златен ключ по програма „Достъп до информация“. Има устойчиво първо място на конкурса на Фондацията за прозрачни регламенти за най-прозрачна общинска администрация и е с присъдена награда – трайна статуетка – символ за отличие. През 2011, 2013 и 2015 г. Община град Добрич бе неизменно удостоявана с Етикета за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа, който е с двегодишен срок на валидност.

„Всички заслужени признания получихме, благодарение на общата позиция и общата воля на всички нас за ефективно и силно местно самоуправление, за по-добра обществена среда, за истинска и силна местна демокрация“, посочи той.

От името на кметския екип и от свое име той благодари на служителите на общинска администрация Добрич за труда, поетите отговорности, за добрите идеи – инициативи и резултати, за усилията, които ежедневно полагат да съхранят авторитета на българската община, да запазват традициите и да изпълняват поетите ангажименти. „Изразявам нашата огромна признателност и към всички радетели за местна демокрация, бивши и настоящи общински съветници, кметове, служители, дарители, донори, доброволци, заетите в общинските фирми, служби и заведения“, каза още арх. Ганчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!