Данаил Папазов: Индустриалната зона ще разкрие работни места в село Тополи

10:21, 12 окт 15 / Икономика 25 181 Шрифт:
Topnovini
В програмата на "Живот за Варна“ е залегнало изграждането на модерна индустриална зона около планирания нов интермодален терминал. Близостта й с Тополи ще отвори нови работни места за хората от селото. Същевременно вторият мост над канала се предвижда да минава на запад от Тополи. Предполага се, че това ще е до разклона на новата магистрала "Черно море“. Така селото ще стане много важен пункт между две магистрали – "Черно море“ и "Хемус“. Това каза кандидатът за кмет на Варна Данаил Папазов по време на среща с жители на с. Тополи. В нея участваха кандидатите за общински съветници Божидар Чапаров, Андриян Атанасов, Кирил Киров, Иван Кирчев, Лъчезар Алексиев, Светослав Трайков, Людмил Георгиев и Велизар Петков, както и кандидатите за кмет на район "Младост“ и район "Одесос“ – Драгомир Дончев и Велико Трифонов. Гост на срещата в местното читалище бе Мария Капон.

В Тополи има голямо поле за работа, каза Папазов. Нашият план е да тръгнем от периферията към центъра на Варна по отношение изграждането и рехабилитацията на инфраструктурата. С европейски средства могат да се направят пътищата в Тополи, уточни той. Ще насочим усилията си и към подобряване на материалната база тук, особено по отношение на детските площадки и тези за спорт. Ако ми се доверите, ще прекъсна практиката, наложена от други кандидати, това да е последната ми среща с Вас. Планирам да направя регулярни открити приемни по места и да не прекъсвам връзката си с жителите на общината, каза Данаил Папазов. Освен това, добави още той, ще се постарая по-голямата част от вашите пари, които влизат като данъци и такси в общинския бюджет, да се връщат обратно тук под формата на благоустройствени дейности.

Гражданите, които участваха в срещата, се оплакаха, че при всеки дъжд главната им улица се наводнява, тъй като канализацията е затлачена. В читалището няма отопление, а предходни кметове на Варна са им обещавали да бъдат монтирани климатици. Пенсионерите пък плащали почти 3 пъти по-скъпи карти за градския транспорт, отколкото тези от Варна. Като основен бе поставен и проблемът с неспазването на обществения ред в общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама